Vodafone onderzoekt samen met Morgan Stanley de verkoop van zijn activiteiten in Spanje: De Britse telecomgroep zou de dochteronderneming voor 3,9 miljard euro kunnen verkopen.

Deel dit artikel!

Vodafone maakt een moeilijke tijd door in Spanje.

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers in februari (overeenkomend met het laatste kwartaal van 2022) rapporteerde de Britse telco 9,8% minder omzet dan in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar. Destijds gaf het bedrijf de schuld aan de prijzenoorlog in de markt en Vodafone’s eigen tariefsverhogingen, maar de situatie is er niet beter op geworden.

Het ontslag van Colman Deegan, CEO van Vodafone Spanje, aan het begin van het jaar leidde tot een crisis aan de top van het management die twee maanden later opgelost leek te zijn met de komst van een nieuwe CEO: Mário Vaz, tot dan CEO van Vodafone Portugal.

Vaz nam op 1 april het roer over, maar zijn komst loste de problemen waar het bedrijf al enige tijd mee kampt niet op en Vodafone overweegt nu mogelijk de verkoop van zijn Spaanse activiteiten.

Sprint definitief voor fusieoplossingen van MásMóvil en Orange: dit zijn de best gepositioneerde operators en hun strategieën

Expansión heeft verschillende bronnen die bekend zijn met de situatie geciteerd om te zeggen dat de teleco samenwerkt met externe adviseurs, zoals Morgan Stanley en Garrigues, om de verschillende opties te beoordelen die beschikbaar zijn voor de dochteronderneming in Spanje.

Volgens de media heeft het Britse moederbedrijf Vodafone Spanje onder «strategisch toezicht geplaatst, waarbij alle mogelijke opties in overweging worden genomen», na een presentatie van de resultaten over het eerste kwartaal die niet aan de verwachtingen voldeed.

Bovendien werd de Spaanse dochteronderneming eerder dit jaar gedegradeerd van een zelfstandige eenheid – zoals Duitsland, het VK en Italië – tot een onderdeel van de Europa-cluster. Vodafone heeft naar verluidt al contact met enkele fondsen die geïnteresseerd zijn in het kopen van de Spaanse activiteiten, zoals Apollo Global Management en Apax Partners.

Volgens Expansión zou de dochteronderneming ongeveer 3,9 miljard euro waard kunnen zijn.

MEER ARTIKELEN

Misschien ben je geïnteresseerd...