Swiss Life Asset Managers Bundelt Krachten met InfraBridge en Verwerft Een Aanzienlijk Aandeel in Telecom Infrastructure Partners

partnership underscores a strategic alignment between Swiss Life Asset Managers and InfraBridge
Deel dit artikel!

In een baanbrekende deal heeft Swiss Life Asset Managers de overname voltooid van een aanzienlijk aandelenbelang in Telecom Infrastructure Partners (TIP), een vooraanstaande lease-aggregator van telecomsites in Europa en Latijns-Amerika. Deze strategische stap, aangekondigd op 10 januari 2024, positioneert TIP voor een sterke groeifase, te midden van de toenemende wereldwijde vraag naar mobiele connectiviteit.

Strategische Uitbreiding in Telecominfrastructuur

De overname, uitgevoerd namens de klanten van Swiss Life Asset Managers, markeert een belangrijk moment in de uitbreiding van het bedrijf naar de telecomsector. TIP, nu gesteund door Swiss Life Asset Managers en InfraBridge, staat klaar om te profiteren van de groeiende behoefte aan mobiele sites om de toenemende vraag naar datadiensten wereldwijd te ondersteunen.

Damian Stanley, Managing Partner bij InfraBridge, uitte zijn enthousiasme over het partnerschap en verklaarde: «Nu de wereldwijde vraag naar mobiele data blijft stijgen, zijn we verheugd om Swiss Life Asset Managers als strategische partner te verwelkomen. Samen staan we goed gepositioneerd om te profiteren van de kansen die voor ons liggen.»

Gianfranco Saladino, Hoofd van Waardetoevoegende Infrastructuur bij Swiss Life Asset Managers, benadrukte het belang van deze transactie in de strategische doelstellingen van het bedrijf: «Het succesvol afronden van deze transactie is een belangrijke mijlpaal in onze toewijding aan investeringen in de telecominfrastructuursector. We kijken ernaar uit om samen te werken met InfraBridge en het getalenteerde team van TIP om verdere uitbreiding en innovatie te stimuleren in deze dynamische markt.»

Toewijding aan Groei en Waardeschepping

Eric Overman, CEO bij TIP, bevestigde de versterkte marktpositie van het bedrijf en de toewijding aan zijn stakeholders. Hij verklaarde: «Het afronden van deze transactie versterkt onze positie als belangrijke speler in het telecominfrastructuurlandschap. We zijn dankbaar voor de steun van Swiss Life Asset Managers en InfraBridge en blijven toegewijd aan het leveren van waarde aan onze stakeholders terwijl we deze volgende groeifase ingaan.»

Over de Bedrijven

Swiss Life Asset Managers beschikt over meer dan 165 jaar ervaring in asset management, voornamelijk opgedaan in de verzekeringssector, wat diepgaand heeft bijgedragen aan hun investeringsbenadering gericht op waarde behoud, duurzame prestaties en strikt risicobeheer. Het bedrijf beheert een aanzienlijk portfolio in heel Europa, met uitgebreide expertise in infrastructuurinvesteringen.

InfraBridge, een divisie van DigitalBridge Group, Inc., richt zich op middelgrote investeringen in belangrijke sectoren zoals transport, logistiek, digitale infrastructuur en de energietransitie. Het bedrijf staat bekend om het toepassen van de discipline van private equity en actieve asset management strategieën om maximale rendementen voor investeerders te realiseren.

Telecom Infrastructure Partners is gespecialiseerd in het samenvoegen van telecomsite-leases, waarbij vooraf contante uitbetalingen worden gedaan voor mobiele site-leases en deze sites professioneel worden beheerd. Onder leiding van Eric Overman heeft TIP zijn activiteiten uitgebreid naar 16 landen, waarmee het een belangrijke positie heeft verworven in het wereldwijde telecomlandschap.

Conclusie

Dit partnerschap onderstreept een strategische afstemming tussen Swiss Life Asset Managers en InfraBridge, met als doel de gezamenlijke krachten te benutten om groei en innovatie te bevorderen binnen de telecominfrastructuursector. Terwijl deze entiteiten de handen ineen slaan, ziet de toekomst er veelbelovend uit voor Telecom Infrastructure Partners en het bredere landschap van wereldwijde telecommunicatie-infrastructuur.

Bronnen:

MEER ARTIKELEN

Misschien ben je geïnteresseerd...